Meteen naar de inhoud

Gastenboek

“Sinds elf jaar houden we met zes vriendinnen een ladies-weekend. Dit jaar stond ik in voor de organisatie. Via een collega-ondernemer had ik lovende woorden gehoord over dit vakantiehuis in Oostduinkerke. De keuze was dus snel gemaakt voor de editie 2021. Ik moet zeggen: mijn collega heeft gelijk. Dit is echt een topadres aan ’t zeetje”, zegt Katrien Desmet.

Zaakvoerder Katrien Desmet is een bezige bij. Ze combineert verschillende verantwoordelijkheden en ook in haar vrije tijd is ze een organisatorisch talent. Toen ze dus in 2021 verantwoordelijk was om het jaarlijkse vriendinnenweekend op te zetten stak ze meteen haar voelsprieten uit op zoek naar de beste locatie. “Voor ons ladies-weekend zoekt de organiserende dame altijd een toffe bestemming. Dat kan in het binnen- of buitenland zijn maar het is altijd ‘destination unknown’ tot de dag vóór het vertrek. Dit keer was Oostduinkerke dus de plaats van afspraak. Helaas zat het weer tegen. Het stormde en goot water dat eerste weekend van oktober.”

Ingenieus sleutelsysteem
Het weer kan je niet bestellen bij Y-Mind Beach House maar al de rest wel. Katrien had voor zichzelf en haar vriendinnen gekozen voor de all inclusive optie waarbij ze ook bed- en badlinnen had voorzien. “En mocht ik geweten hebben dat er een volle frigo-optie was, dan had ik die zeker ook gekozen”, zegt ze. “We houden van gemak. Dat was er zeker. Voor aankomst kregen we een berichtje met de code voor de sleutels. Een ingenieus systeem waardoor er altijd een reservesleutel binnen bereik is. Toen we het vakantiehuis dan binnenkwamen stond er een fles bubbels voor ons klaar en een briefje om ons te verwelkomen. Er stonden ook zes kopjes voor cappuccino klaar. Heel tof”.

Alles vlakbij
Dankzij de tips van Stijn en de ideeënmap hebben Katrien en haar vriendinnen zich geen moment hoeven te vervelen. “Een dag shoppen, kijken op groot scherm in de living van het vakantiehuis naar de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix, lang aperitieven, gezelschapsspelen spelen tot een kot in de nacht…: we hebben het allemaal gedaan. Alles was aanwezig voor een gezellig vriendinnenweekend. Alles is ook vlakbij: bakkers, winkels, de cinema van Koksijde, restaurants en het strand natuurlijk.”

Uitstekend bed
Ook in het vakantiehuis was alles aanwezig. “Ten overvloed zelfs”, knikt Katrien. “Bestek, servies…: je hoeft zeker niet na elk gebruikt bord aan de afwas te beginnen.”. Maar meer nog over de kwantiteit zijn Katrien en haar vriendinnen te spreken over de kwaliteit van alles wat Y-Mind Beach House te bieden heeft: “Het vakantiehuis heeft een goede douche en heel goede bedden. Normaalgezien neem ik altijd mijn eigen kussen mee omdat ik nek- en rugklachten heb. Nu was ik het vergeten maar ik heb toch geslapen zonder klachten. Dat zegt genoeg.”

Opvallend proper
Wat de zes vriendinnen het meest opviel was de netheid van het vakantiehuis. “Alles was echt proper”, zegt Katrien. “De meest kokette dame uit onze groep, je weet wel zo’n vrouw die nooit ongeschminkt de deur uitgaat, zei het nog: “Het is de eerste keer dat ik ergens naartoe ga waarbij ik thuis niet alles uit mijn valies opnieuw zal wassen. Zo proper is het”.
“Als ik nog een verbeterpuntje zou moeten noemen dan zou dat de sfeerverlichting in de living zijn. Die zou nog beter kunnen. Ook de tuin is nog niet volledig klaar maar daar wordt aan gewerkt dus dat komt zeker in orde.
Maar voor de rest: alles in orde. Ook de prijs valt heel goed mee. Dus ja, ik kom zeker nog eens terug maar dan met mijn man en dan nodigen we nog twee bevriende koppels uit. Mijn advies: niet twijfelen. Het vakantiehuis is zeker een aanrader.”

“Als West-Vlamingen is de kust niet direct onze eerste vakantiebestemming”, zegt Sybille. “Naar zee gingen we altijd voor een uitstap of een dagje weg. Niet om er te overnachten. Dat was te dichtbij. Door te logeren in Y-Mind Beach House zijn we van gedacht veranderd”, zeggen Johan Verbeke en Sybille Maes.

Omdat in de zomer van 2021 de tijd niet echt rijp was voor buitenlandse reizen zochten Johan en Sybille een goed alternatief in het binnenland. Ze kenden Stijn Stevens en toen ze hoorden dat hij mensen zocht om Y-Mind Beach House uit te testen en kritisch te evalueren, besloten ze om te kiezen voor een week in een vakantiehuis in Oostduinkerke.

Een nieuwe ervaring
“Dat was echt anders dan anders voor ons”, zegt Sybille. “Voor onze vakanties kozen we dikwijls voor het buitenland en voor B&B’s. Het was voor ons de eerste keer dat we verbleven in een vakantiewoning en ook de eerste keer dat we een vakantieweek doorbrachten aan de kust. Wat we zeker niet wilden was een verblijf in een appartement. We zochten echt de rust.”
Die hebben ze gevonden in Y-Mind Beach House. “Hoewel het vakantiehuis in een woonwijk ligt, is het er toch stil. Dat is toch wel belangrijk voor de nachtrust. We hebben daar goed geslapen. De bedden zijn heel goed.”

Eropuit in de natuur
Bij een uitrustvakantie horen voor Johan en Sybille ook activiteiten buiten. “We hadden onze fietsen meegenomen”, zeggen ze. “Het vakantiehuis is een ideale uitvalsbasis om de kustregio te verkennen”, knikt Sybille. “We hebben de fietsknooppunten gevolgd en lussen gereden van 30-35km richting Nieuwpoort, de polders, De Panne, net over ‘de schreve’… Y-Mind Beach House is een ideale uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen aan zee. We zijn niet de grootste wandelaars maar de afstanden naar het strand en de duinen zijn behapbaar en dus niet te ontzien.”
De aanraders van de familie Verbeke-Maes? Het natuurreservaat het Hanecartbos in Koksijde, aalscholvers spotten in het uitgestrekte duinencomplex Ter Yde tussen Oostduinkerke en Groendijk en verpozen op De Hoge Blekker: de hoogste duin van de kust.

Droge kleren en verse lakens
“Het weer zat niet elke dag mee maar met een kap aan kun je ook wandelen”, zegt Sybille. “We hebben ons niet laten tegenhouden door de regen. Positief is dat het vakantiehuis een wasmachine heeft die tegelijk ook een droogkast is: ideaal om snel kledij droog te krijgen op regenachtige dagen. Zo’n wasmachine is ook aangenaam als je langer dan een week daar wilt verblijven en toch je valiesinhoud wilt beperken. Wij hebben gekozen voor de optie bad- en bedlinnen. Hadden we gewild, dan konden we de lakens zelfs om de paar dagen laten verversen. Jolyn Services zorgt daarvoor. Dus als je voor een langere periode in het vakantiehuis wilt blijven kan dat, mét verse lakens en handdoeken zonder dat je die zelf moet wassen. Ook daar wordt, op vraag, voor gezorgd. Dat is wel een plus.”

Genoeg te doen
“Ondanks het weer hebben we ons niet verveeld”, klinkt het. “Wandelen, fietsen, Netflixen via het grote scherm in de woonkamer van het vakantiehuis, op restaurant gaan… Soms gingen we uit eten – zo kregen we de tip van Stijn om de Eglantier te bezoeken – maar we hebben ook zelf gekokkereld in het vakantiehuis. Alles was aanwezig: van ruim voldoende servies tot en met vaatwasblokjes. Die hebben we gebruikt. Ik had congé dus ik heb niet afgewassen. De vaatwas deed het werk”, lacht Sybille.

Alles is aanwezig
Y-Mind Beach House is een vakantiehuis voor zes personen. Johan en Sybille verbleven er als koppel en nodigden enkele kennissen uit naar ons vakantieadres in Oostduinkerke. “Hoewel het een kleine oppervlakte is, is het ruim genoeg zonder dat het druk is”, weten ze. “Alles is aanwezig. Het is een prima uitvalsbasis om langer de regio aan de kust te verkennen.
Alles is ook vlot bereikbaar. Het vakantiehuis bevindt zich op wandelafstand van winkels, warenhuizen en een fantastische strandbar waar je het zand tussen de tenen voelt… Toch heb je bij het vakantiehuis niet de drukte van de dijk. Die wilden we niet.”

“We komen terug”
Het was onze eerste vakantie in een huisje en het is voor herhaling vatbaar. De bereikbaarheid, het gevoel van aan de zee te zitten, een kustvakantie zonder veel drukte. We zochten de rust en we hebben ze echt gevonden. Tijd hebben voor eenvoudige dingen – zoals elke dag te voet naar de bakker wandelen – heeft ons enorm veel deugd gedaan.
Door de ligging en de rust is het zeker een adres waar we nog naartoe zullen keren. Y-Mind Beach House is een aanrader voor mensen die zoals wij op zoek zijn naar rust, voor mensen die graag wandelen en fietsen, voor meerdere bevriende koppels… Er kunnen gerust drie auto’s op de parking. Dat is een plus.
Dus samengevat: we kunnen alleen maar uitermate positief zijn over Y-Mind Beach House”, klinkt het tot besluit.